Филми

Заслепен от светлината

Киномания
?
Режисьор: Гуриндер Чада

В ролите: Вивейк Калра (Джавед), Дийн-Чарлс Чапман (Мат), Хейли Атуел (г-ца Клей), Роб Брайдън (бащата на Мат), Кулвиндер Гир (Малик), Нел Уилямс (Илайза), Дейвид Хейман (г-н Евънс)

Сюжет: В мрачните години на тачърова Англия, буден тийнейджър от работнически град като Лутън няма какво особено да прави, освен да планира как да се махне оттам. Нещата не са по-добре ако, подобно Джавед, си под натиска на киселия си баща работохолик, и най-вече ако си пакистанец, тормозен от скинхеди расисти. Но когато приятел дава на Джавед касетка със записи на Брус Спрингстийн, той внезапно открива че, въпреки че не е „роден в САЩ”, определено е „роден да бяга”.

И вечният хит на Шефа “Dancing in the Dark” експлодира в уникална сцена, съчетаваща осемдесетарски видеоклип и боливудски танци. Съучениците на Джавед се интересуват повече от шикарния ню уейв, но все пак музиката на Спрингстийн привлича вниманието на Илайза, по която нашият герой е увлечен. И това вдъхновява Джавед да пристъпи към нея и да повярва в себе си.

Останете за финалните надписи, за да чуете “I’ll Stand by You Always”, която Шефа пише за Хари Потър и философският камък, но режисьора Крис Кълъмбъс решава да не използва.
Жанр: Музикален, драма
Държава: Великобритания
Година: 2019
Продължителност: 114 минути