Филми

Замръзналото кралство 2

Оригинално заглавие:
Frozen II
За деца
C+
Режисьори: Крис Бък, Дженифър Лий

Озвучен на български от: Надежда Панайотова, Весела Бонева, Момчил Степанов, Петър Бонев, Любена Нинова, Христо Бонин, Михаела Тюлева, Стефан Сърчаджиев-Съра, Александра Стефанова, Лиляна Илиева

Сюжет: Героите са изправени пред драматични предизвикателства, които заплашват не само тяхната съдба, но и тази на обичаното им кралство. Дали лятото, което Елза върна в Арендел, ще остане, какво трябва да преживеят двете с Анна, за да се възцари красотата и дали „ледената дарба“ ще помогне и този път?

Нови опасности дебнат обитателите на Арендел зад всеки ъгъл. Време е Елза, Анна и техните верни приятели да се изправят очи в очи с мистериозната тайна за тяхното кралство, която датира от древни времена. Миналото не е това, което познават, и изисква много кураж и дързост, за да се впуснат в неговите безкрайни загадки. Сериозни изпитания и челен сблъсък с непознатото очаква любимите ни герои. Какво се случва с магическите способности на Елза? Ще бъде ли магията достатъчна, за да „замръзне“ злото завинаги? Дали двете сестри ще се справят със сложните и непредсказуеми изненади на съдбата и миналото?

Оставили зад гърба си турбулентните събития, разказани в първия филм, и вдигнали проклятието над кралството, двете сестри, техните приятели и всички в Арендел живеят в хармония. Един ден обаче Елза започва да чува мистериозен повик и не след дълго кралството се оказва в опасност. За да възстанови нарушеното равновесие в дома им, Елза предприема опасно пътешествие далеч на север към източника на повика. Там е скрита древна тайна, която пази ключа за миналото и невероятните й магични способности. Решени никога да не се разделят и заедно да се изправят пред лицето на опасността, Анна, Кристоф, Олаф и Свен тръгват по нейните стъпки, готови да се справят с всичко, което предстои.

Преди Елза се страхуваше, че силите й са прекалено опасни за този свят... Сега тя ще се надява, че са достатъчни, за да го спасят отново!

Любимите герои се завръщат и ще ни припомнят колко важно е семейството, а този път ще се срещнем и с нови магични герои – някои страховити, други дружелюбни, които дебнат нашите приятели зад всеки ъгъл. Музиката във филма е отражение на израстването на героите и на развитието на тяхната история – едновременно забавна и емоционална, лична и мощна, интимна и епична.
Жанр: Приключенски, анимация
Държава: САЩ
Година: 2019
Продължителност: 103 минути