Филми

Вижте как танцуваме

Оригинално заглавие:
Voyez comme on danse
Киномания 2018
?
Режисьор и сценарист: Мишел Блан

В ролите: Карин Виар (Вероник), Карол Буке (Люси), Шарлот Рамплинг (Елизабет), Жан-Пол Рув (Жюлиен), Уилям Лебгил (Алекс), Жак Дютрон (Бертран), Мишел Блан (Жан-Пиер), Сара Мартинс (Серена), Жан Гюите (Ева)

Сюжет: С чудесен кастинг, който включва млади надежди на френското кино и звезди от ранга на Шарлот Рамплинг и Карол Буке, комикът Мишел Блан снима продължение на комедията си от 2002 г. Целунете когото искате. Вижте как танцуваме се занимава с различни теми, някои лековати, други по-сериозни, и ни среща с няколко персонажи, чиито житейски пътища се пресичат. Надникваме в един микрокосмос от парижкия живот: самотната майка Вероник изпада в криза, когато 17-годишната й дъщеря Ева обявява, че е бременна. Бащата на детето Алекс е син на една от приятелките на Вероник – веганка с буржоазен произход, омъжена за свой служител, загубеняк, който е на път да изпадне в тежка параноя. Вероник е на ръба на силите си и се обръща за помощ към най-добрата си приятелка Елизабет, която е кръстница на Ева. А пък съпругът на Елизабет е в затвора за укриване на данъци...
Отделните истории са заснети почти като скечове, хуморът е в изобилие, а сюжетът обещава някои неочаквани обрати, докато гледате един филм „между приятели“.
Жанр: Драма, комедия
Държава: Франция
Година: 2018
Продължителност: 88 минути