Филми

Видението

Оригинално заглавие:
The Apparition
?
Режисьор: Ксавие Джаноли

В ролите: Венсан Линдон, Галатеа Белуги, Анатол Таубман, Патрик д’Асумсао, Елина Левиансон, Жерар Десал, Бруно Жеорис, Алисия Хава

Сюжет: Жак е разследващ журналист в голям регионален вестник във Франция. Репутацията му на безпристрастен професионалист привлича вниманието на Ватикана, който го наема за специална задача. Той трябва да се включи в комитет за разследване на истинността на свещено видение в малко френско село - истинско канонично разследване.

При пристигането си той се запознава с младата и чувствителна Анна, която  твърди, че лично е била свидетел на появяването на Дева Мария. Дълбоко набожна, тя е събрала внушително множество от последователи, които пристигат в селото, за да се докоснат до нея и изцелят от болките си. Анна е разкъсана между вярата си и многото молби, които получава.

Изправен пред противоположни възгледи от членове на духовенството и скептици в комитета, Жак постепенно разкрива скритите мотиви и натиск на работното място и вижда своята система от убеждения дълбоко разклатена.
Жанр: Драма, трилър
Държава: Франция
Година: 2018
Продължителност: 138 минути