Филми

Трансгресия

?
Режисьор: Вал Тодоров

В ролите: Мария Бакалова, Росен Пенчев, Стефан Щерев-Чечо, Йоанна-Изабелла Върбанова, Лазара Златарева

Сюжет: Голяма беля – подведена от водещите Кака Лара и Денис, 18-годишната Яна изповядва в телевизионното им токшоу необичайната си любовна афера със застаряващия рок музикант Стоил. Това води до преследване от отмъстителна ловджийска дружина и други усложнения.

Сюжетът следва асоциативните връзки в спомените на Яна: диви купони, абитуриентски бал, рожден ден с Черно фередже, рокерски мотосъбор, Джулая на морето, тройка с най-добрата й приятелка, споделени татуировки, дегустация на вино в тракийски храм, пушене на трева и сексуална трансгресия. Скандалът е неизбежен - изповедта на Яна се приема като самопризнание в съда на обществено мнение.

Преследвани от ловджиите на Нено Чвора, Яна и Стоил се укриват в планинска хижа, където очакват окончателната развръзка. Дали обаче самат Яна знае цялата истина? И дали можем да вярваме на разказа й?

Един филм за връзките – свободни и наложени, буквални и метафорични, словесни и музикални, истински и измислени, генетични, сексуални или просто сънувани. Историята на Яна звучи като пияна балканска вакханалия и бесовски хевиметъл.
Жанр: Драма
Държава: България
Година: 2017
Продължителност: 117 минути