Филми

Сърцето ми танцува

Киномания
?
Режисьор: Начо Алварес

В ролите: Ингрид Гарсия Йонсон (Мария), Вероника Ечегуи (Ампаро), Фернандо Гуаяр (Пабло), Педро Касабланк (Селедонио), Фернандо Техеро (Чимо), Наталия Милан (Роса)

Сюжет:

Младата танцьорка Мария зарязва годеника си пред олтара в Рим, за да се върне в родната Испания в преследване на мечтите си за телевизионна слава. Започнала работа като стюардеса, случайна среща с продуцент сякаш й отваря пътя към малкия екран, който тя винаги е желала. Но, Испания от 70-те години е все още в ръцете на Франко и Мария трябва да положи доста усилия, за да постигне своята артистична свобода, при това докато балансира между любовна история от миналото и друга, която предстои.

Създаден като почит към темпераментните песни на покойната велика италианска певица Рафаела Кара (с не по-малко успешна кариера и в испанската попмузика), Сърцето ми танцува е феерия от цветове, пищни костюми и комични сцени. Уругвайският режисьор Начо Алварес дебютира с майсторство с този филм, справяйки се безупречно с виртуозно заснети сцени на сватби, раздели и сложно хореографирани танци. Изтанцувайте пътя си към залата, за да видите този чудесен мюзикъл на кино!
Жанр: музикален
Година: 2020
Държава: Испания, Италия
Продължителност: 116 минути