Филми

Рокетмен

Оригинално заглавие:
Rocketman
Филмови нощи във Филипополис
C
Режисьор: Декстър Флечър

В ролите: Тейрън Еджъртън, Тейт Донован, Хариет Уолтър, Ричард Мадън, Брайс Далас Хауърд, Джейми Бел, Стивън Греъм, Джон Рийд , Шийла Айлийн

Сюжет: Историята на Елтън Джон (в ролята - Тарън Еджъртън) от времето му на дете-чудо в Музикалната академия през повече от половинвековното му музикално партньорство с текстописеца Бърни Топин (Джейми Бел).

"Рокетмен" е личната история на несравнимия певец, композитор и шоумен Реджиналд Кенет Дуайт - неподправена и откровена рокендрол музикална фантазия, която разказва житейската история на Елтън Джон в годините, когато той прави големия си пробив на сцената. Заглавието на филма е вдъхновено от едноименния му хит и прави аналогия с кариерата и шеметното му издигане към звездния небосклон. Проследява се неговият фантастичен път и трансформация от срамежливо, свирещо на пиано дете до международната екстравагантна суперзвезда.

Момче от малък град става една от най-ярките и иконични фигури в попкултурата. Историята е разказана на фона на най-известните и обичани песни на Елтън Джон - в изцяло нов аранжимент и в изпълнение на актьора Тарън Еджъртън, който не просто влиза в ролята на легендарния артист, но и придава съвсем нов заряд на творчеството му.
 
Жанр: Биографичен, драма, музикален
Държава: Великобритания, САЩ
Година: 2019
Продължителност: 121 минути