Филми

Рамбо: Последна кръв

Оригинално заглавие:
Rambo: Last Blood
D
Режисьор: Ейдриън Грюнбърг

В ролите: Силвестър Сталоун, Пас Вега, Шийла Шах, Ивет Монрил, Оскар Хайнада, Джесика Мадсън, Луис Мандилор, Серхио Периз-Менчета, Адриана Бараса, Ивет Монриъл, Хоакин Косио, Димитри Вегас, Стефан Чаповский, Атанас Сребрев

Сюжет: Почти четири десетилетия, след като е пуснал първа кръв, Силвестър Сталоун се завръща като един от най-великите екшън герои на всички времена - Джон Рамбо.

Сега, Рамбо трябва да се изправи пред своето минало и да разкрие своите безмилостни бойни умения, за да осъществи отмъщение в една последна мисия. Смърноносно пътуване за отмъщение, филмът е последната глава в легендарната поредица.
11 години след събитията от предишния филм ("Рамбо", 2008 г.), зелената барета и ветеран от войната във Виетнам заминава за Мексико, за да спаси сестрата на приятелка, отвлечена от наркокартел.

Джон Рамбо: "Живях в свят на смърт. Гледах хора, които обичам, да умират. Някои - бързо, с куршум. От други не остана дори какво да погреба... През всички тези години пазех тайните си. Но настъпи време да се изправя срещу демоните си! И ако дойдат да ме търсят, ще срещнат смъртта. Аз искам отмъщение. Искам да знаят, че смъртта идва. И няма нищо, което да я спре."

Снимките са осъществени в България и Испания през октомври-декември 2018 г., с допълнителни снимки през май 2019 г.
Разработката на персонажите е дело на автора на дебютната книга "Първа кръв" (1972 г.) канадския писател Дейвид Морел.
Жанр: Екшън
Държава: САЩ
Година: 2019
Продължителност: 89 минути