Филми

Нито вълк, нито куче

Оригинално заглавие:
Neither Wolf nor Dog
?
Режисьор: Стивън Люис Симпсън

В ролите: Ричард Рей Уитман, Дейв Белоглав Орел, Кристофър Суийни, Татанка Мийнс, Розан Суперноут

Сюжет: Въздействащата екранизация по едноименния роман на Кент Нърбърн проследява пътешествието на писател, отведен в сърцето на съвременния индиански живот по земите на Северна и Южна Дкота.

Кент (Кристофър Суийни) получава мистериозно обаждане от внучката на 95-годишен старейшина от племето Лакота. Добър по сърце и вдъхновен от отдадеността на своя баща да помага на другите, писателят решава да пропътува хиляди мили през северните равини на Америка до обезлюдения индианския резерват, за да се срещне с мъдрия Дан (Дейв Белоглав Орел).

Възрастният индианец живее в схлупена барака на един хълм, придружаван единствено от своите верни спътници – кучето му, близък приятел на име Гроувър (Ричард Рей Уитман) и неговта внучка Уинона (Розан Суперноут), която е изключително подозрителна по отношение намеренията на белия мъж да дойде на техни земи. Потопен в индианската култура и думи на далновидния Дан, Кент е на път да разкаже велика история или да се откаже от най-важната книга, която някога е писал.
Жанр: Драма
Държава: САЩ
Година: 2016
Продължителност: 110 минути