Филми

Момиче с потенциал

Оригинално заглавие:
Promising Young Woman
C
Режисьор: Емералд Фенел

В ролите: Кери Мълиган, Бо Бърнам, Лавърн Кокс, Кланси Браун, Дженифър Кулидж, Алисън Брий, Кристофър Минц-Плас, Моли Шанън, Сам Ричардсън

Сюжет: Млада жена, наранена от трагично събитие в миналото й, търси отмъщение от всички, които й се изправят на пътя.

Касандра е жена с богато минало и противоречиво бъдеще. Самата тя решава да стане господар на съдбата си и да се превърне в катализатора на всичко, което предстои да се случи в живота й…и в този на другите около нея. Обикалянето на различни нощни клубове и образът на пияна и нестабилна жена се превръщат в нейна рутина, а джентълмените, „притекли се на помощ“, в нейни жертви. След непредвидени обстоятелства, които прекъсват медицинското й образование, тя е готова да се върне към мечтите си и да разчисти пречките по пътя си. Касандра създава паралелен свят, в рамките на който би могла перфектно да реализира плановете си. Не е готова обаче да забрави миналото и затова поставя един нов изкушаващ поглед към отмъщението.

Какво може да отключи такава непримиримост и да превърне миналото в двигател на бъдещето? Отмъщението ли остава единственият вариант да живееш живота си и да гледаш напред, освободен от товара на всичко, което е било? И има ли по-опасно явление от момиче с потенциал?
Жанр: Драма, криминален, трилър
Държава: Великобритания, САЩ
Година: 2020
Продължителност: 113 минути