Филми

Мис Баба

Оригинално заглавие:
Miss Granny
?
Режисьор: Хуан Дон-хьок

Сюжет: О Мал-су, 74-годишна вдовица, се чувства в тежест на семейството си и е донякъде отегчена от пенсионерския живот. Разхождайки се из града, възрастната жена попада в необичайно фотоателие. Снимките, които ѝ я връщат по вълшебен начин в младостта, 50 години назад във времето.
Абсолютно подмладена, О Мал-су даже сменя името си на О Ду-ри, като знак на почит към любимата ѝ актриса Одри Хепбърн. Но връщането в годините на привидно безгрижие, красота и палавост донася нови, неподозирани проблеми, поредица от комични ситуации и недоразумения в живота на преобразената вдовица.
Великолепната корейска комедия се радва не само на изключителен успех в родината си, но и предизвика вълна от римейк филми в паназиатския киноареал. Успехът му се дължи не само на оригиналния сюжет, но и на сериозните теми, които поставя по един забавен, енергичен и лек начин. С огромна доза чувство за хумор, поредица от абсурдни и анахронични моменти и разбира се тук-там драматични емоции. Мис баба е всъщност много нежен и трогателен филм за различните вселени на поколенията, за самотата, дискриминацията на възрастните, страха от старостта, стереотипите на младостта, обичта в семейството и вечния стремеж към любов. Основната поанта - възрастта е просто едно число, всичко останало е дух и копнеж за живот.
Адроника Мартонова
Жанр: Kомедия, фантастичен, музикален
Държава: Южна Корея
Година: 2014
Продължителност: 124 минути