Филми

Мария и Калас

Оригинално заглавие:
Maria by Callas
?
Режисьор: Том Волф

В ролите: Мария Калас

Сюжет: "Има двама души в мен, Мария и Калас ..." За пръв път, 40 години след смъртта си, най-известната оперна певица разказва своята история - със собствените си думи.

Филмът е портрет на изпълнителката, която в търсене на съвършенството се превърна в световна икона на една страстна жена с изключителна съдба. „Мария и Калас“ е историята на забележителния ѝ живот, разказан от първо лице.

Калас хвърля светлина върху Мария, разкривайки дивата колкото буйна, толкова и уязвима - момент на интимност с легендарна фигура, изпълнен с цялата емоция, изразена от нейния уникален глас.

Във филма са включени непоказвани досега кадри и снимки, филми на Super 8 и частни записи, лични писма и редки архивни кадри, където Мария Калас се появява за първи път в цвят зад кулисите. На тези снимки и видеозаписи можем да я видим заедно с Онасис, Мерилин Монро, Ален Делон, Ив Сент Лоран, Дж. Ф. Кенеди, Лукино Висконти, Уинстън Чърчил, Грейс Кели и Лиз Тейлър.

Един изключителен документален филм на френския режисьор Том Волф за една от най-великите оперни звезди на всички времена! Волф работи по филма 5 години и успява да надникне зад публичния образ на Калас и да открие блясъка на жената зад звездата.
Жанр: Биографичен, Документален
Държава: Франция
Година: 2017
Продължителност: 113 минути