Филми

Карачи - Тихата революция в италианския ренесанс

Master of Art Пловдив
?
Режисьор: Джулия Джапонези

Сюжет: Подмолни, но дисциплинирани, традиционни, но оскверняващи: фамилията Карачи революционизира начина на рисуване, оставяйки следа в историята на световното изкуство. 
Историята на тримата болонски художници – братята Анибале и Агостино и техния братовчед Лудовико - е разказана от Марко Рикомини, световноизвестен арт консултант, бивш директор на отдел „Стари майстори” в аукционната къща „Кристи”. 
Карачите са работили заедно в екип по стените на три величествена исторически италиански двореца: Палацо Маняни и Палацо Фава в Болоня, както и Палацо Фарнезе в Рим, понастоящем седалище на френското посолство в Италия.
При своето пътешествие край изрисувани дворци и прекрасни картини, Рикомини среща учени и музейни куратори от ранга на: бившия директор на Лувъра Пиер Розенберг, директора на отдела “Италиански картини” в „Метрополитън” Кийт Кристиансен и директора на Шотландската национална галерия Ейдън-Уестън Луис. Заедно те пресъздават артистичното и човешко пътуване на тримата художници, въплътили изключително умение за съвместна работа, надмогващо личните им ограничения.
Историята на творбите на Карачите по стените е начин да се отдаде почит на силата, търпението и вярата, които и до ден днешен са сърцевината на всеки успешен екип.
Държава: Италия
Година: 2019
Продължителност: 52 минути