Филми

Изобразяване

Master of Art Пловдив
?
Режисьор: Били Минтц

Сюжет:

Още от детските си години Роман Лапшин е преследван от тайна, разкрита му от неговия дядо, когато е едва 12-годишен. Лично разкритие за мистериозното и проблемно състояние на хиляди части от липсваща творба на изкуството, която дядо му е рисувал през целия си живот.

Откак се помни, Роман е обсебен от бремето на откровението на своя дядо, убеден че той сам трябва да разследва и разкрие мрачната съдба на творбата му и да реабилитира неговото име и творческо наследство. Но намирането на картините се оказва подох срещу желанията на останалата част от фамилията, които винаги са пазели ревностно същата тази тайна. То означава и сблъсък с небезизвестния и влиятелен човек, около когото съществува тази тайна, и за когото Роман счита, че е експлоатирал дядо му, когато е бил отчаян имигрант, току-що пристигнал в Канада.

Въпреки мисията на изкупление, сред натиска на семейството си да остави миналото непокътнато, Роман е решен да преследва нещата докрай въпреки косвените щети, които действията му могат да причинят. Но с напредването на търсенията му той започва да осъзнава, че борбата му за справедливост и обсебеността му да отмъсти, може и да не доведат до спасението, което се надява да постигне.

“Изобразяване” следва Роман из 3 континента и в 5 страни, докато се опитва да събере липсващите парчета от пъзела и да си изясни семейното наследство, осъществявайки своето лично пътуване към възстановяване, съзряване и изцеление.
Жанр: документален
Година: 2020
Държава: Канада
Продължителност: 90 минути