Филми

Граница

Оригинално заглавие:
Gräns
C
Режисьор: Али Абаси

В ролите: Eва Меландер, Ееро Милоноф, Ан Петрен, Стен Люнгрен, Йорген Торсон, Вилхелмсен Кел, Ракел Вармландер, Андреас Кундлер, Мати Бустед

Сюжет: Главната героиня в него, Тина (Eва Меландер), е уважаван митнически служител с особена дарба. Тя може да усеща човешките емоции, което й помага бързо да разпознава контрабандистите и престъпниците.

Всъщност животът на Тина не изглежда особен, въпреки че се чувства самотна заради специфичния си външен вид… Един ден, докато е на работа, тя спира Вор (в ролята Eеро Милоноф, познат от „Най-щастливият ден в живота на Оли Маки”, макар и неузнаваем тук), който определено не е това, което изглежда. Оказва се, че мъжът има същите лицеви белези и свръхестествена дарба като Тина.

В него тя най-накрая намира партньор, който я допълва по всякакъв начин. Вор е и този, който отключва тайните на нейното минало… „Variety” определя „Граница” като „вълнуващо-интелигентен микс от романтика, скандинавски ноар, социален реализъм и свръхестествен ужас, който излиза от рамките на всякакви жанрови условности и шаблони”.
Жанр: Драма, трилър, романтичен
Държава: Швеция, Дания
Година: 2018
Продължителност: 110 минути