Филми

Ехо от Банско Филм Фест - Панорама планинарско кино 2019, ден 1

?
18:30ч. – 18:40ч. ОТКРИВАНЕ

18:40ч. – 18:55ч. “КАТО МЕТРОНОМ”, ФРАНЦИЯ, ВЛАДИМИР СЕЛИЕ, 15’ –
оригинален език френски: с български и английски субтитри /Специална награда на журито от Банскофилмфест/
Пролетта на 2013 г., каньона Вердон във Франция. Срещата на каскадьорите, наречени “Летящите французи”, въздушните танцьори от “Compagnie 9.81”, музикантите от групата “Radio Monkey” и екипа на филмовата студия “Baraka Flims” води до появата на невероятен филм. В него от умелото съчетание на изключителните способности на музиканти и екстремни спортисти се раждат симфония, посветена на риска, и химн на пространството.

18:55ч. - 19:45ч. “ВОДНИ ПЪТИЩА. ПАТАГОНИЯ”, ИСПАНИЯ, МИКЕЛ САРАСОЛА, 50’
– оригинален език: испански с български субтитри
Една различна експедиция с каяци. Трима испанци – Микел Сарасола, Аитор Гойкоечеа и Хавиер Олано, предприемат 600-километрова обиколка на Патагонския леден щит, търсейки път по непознати реки, през трудни водопади и през най-големите езера на Патагония. При това – в режим на пълна автономност, носейки всичко необходимо със себе си.

19:50ч. – 20:00ч. ПОЧИВКА

20:00ч. – 21:30ч. „МАГНЕТИЧНИТЕ ПЛАНИНИ“, ФРАНЦИЯ, СТИВ УЕЙКФОРД, МЕНА 
- оригинален език: английски и френски с български и английски субтитри
„Магнетичните планини” следва историята на обикновен човек, който се опитва да открие равновесие в живота си след падане от алпийски северен склон. Включвайки някои от най-големите имена в планинските спортове, ще бъде разкрита психологията зад това да поемаш рискове в планините, задавайки въпроса – струва ли си наистина?
Жанр: Приключенски, документални
Държава: Франция, Испания и др.
Продължителност: 3 часа