Филми

Бурни връзки

Оригинално заглавие:
Curiosa
D
Режисьор: Лу Жьоне

В ролите: Ноеми Мерлан, Нилс Шнедер, Бенжамен Лаверн, Камелиа Жордана, Амира Касар, Скали Делпира, Мелоди Ришар, Дамиан Бонар

Сюжет: Чувствен любовен триъгълник в бохемската атмосфера на Париж в края на XIX век. За да изплати дълговете на баща си, Мари де Ередиа се омъжва за поета Анри дьо Рение, но е влюбена в друг поет - Пиер Луис, който е еротоман и голям пътешественик. Именно той ще я посвети в тайните на любовта и еротизма чрез една „фотографска” и литературна връзка, която ще измислят заедно.

Париж, 1895 година. Пиер Луис (Нилс Шнедер) е парижко денди и поет на ръба на славата. Той и неговият приятел Анри дьо Рение (Бенжамен Лаверн) са лудо влюбени в Мари де Ередия (Ноеми Мерлан), нахалната дъщеря на техния наставник. Въпреки чувствата си към Пиер, Мари се омъжва за Анри, който е в по-добра ситуация. Силно наранен, Пиер заминава за Алжир, където се среща с Зохра (Камелиа Жордана) - местно момиче, с което споделя бурна връзка и страст към еротичната фотография.

Една година по-късно Мари все още има слаби чувства към съпруга си, а Пиер се връща в Париж заедно със Зохра. Щом чува новината, тя се втурва да види Пиер и споделя, че се е пазила за него. Те бързо започват афера и започва игра на котка и мишка между много играчи, изпълнена с желание, ревност и фотография. Те ще изградят своето бъдеще чрез нарушаване на установените норми, но докъде ще стигнат?
Жанр: Драма, исторически
Държава: Франция
Година: 2019
Продължителност: 108 минути