Филми

Бащата

Оригинално заглавие:
The Father
?
Режисьори: Кристина Грозева, Петър Вълчанов

В ролите: Иван Бърнев, Иван Савов

Сюжет: В центъра на историята стои едно телефонно обаждане от Отвъдното, което кара опечаления вдовец и художник-дисидент Васил (Иван Савов) да потърси помощта на популярен екстрасенс с надеждата да установи контакт с наскоро починалата си съпруга Валя и да научи какво, „аджеба“, иска да му каже тя от отвъдното и защо звъни не на него, а на съседката.

Синът му Павел (Иван Бърнев), фотограф и твърдо стъпил на земята човек, се вижда принуден да зареже всичките си отговорности, за да опази нестабилния си татко от поразии и да го върне към здравия разум. Редица нелепи ситуации ще преведат двамата през трудния път на затоплянето на едни сякаш поначало изстинали отношения. В момент, когато шокът от загубата е в своя пик, разплитането на възела от противоречиви контакти между баща и син протича на фона на смешно-тъжни картини от ежедневието.

„Това е едно приключение на баща и син, което ще ви накара да се засмеете, но и да се замислите“, споделят авторите, почерпили сюжета, колкото и да е странно, от свое лично преживяване.
Жанр: Драма
Държава: България, Гърция
Година: 2019
Продължителност: 90 минути