КАКВО ОБЩО ИМА ТУК ЛЮБОВТА?

КАКВО ОБЩО ИМА ТУК ЛЮБОВТА?

Прелитайки между Лондон и Лахор, любовта и приятелството, традициите и иконоборството, Какво общо има тук любовта? е искряща романтична комедия, която отказва да се придържа към познатите клишета на жанра. Режисиран от Шехар Капур по находчивия и изпълнен с виталност сценарий на Джемайма Хан, филмът впечатлява и с чудесния си актьорски ансамбъл.

Зоуи е млада кинорежисьорка, а Казим – лекар. Въпреки, че са израснали в съседство, световете им не могат да бъдат по-раздалечени. Докато Зоуи е възпитана от своята разведена майка - англичанката Кат – да бъде независима и любознателна, родените в Пакистан родители на Казим не се противят на расовите разделения в британското общество и са спокойни, ако децата им се държат според повелите на мюсюлманската им вяра. След като вече е видял безпокойството на родителите си при сватбата на сестра му за бял англичанин, Казим приема примера на родителите си и се съгласява на уреден брак. Решението му озадачава Зоуи, но и й дава чудесна тема за документален филм. Зоуи се впуска да следва всяка стъпка на стария си приятел в пътуването му към семейното уединение, опитвайки се да разбере неизтляващото изкушение на уредените бракове на фона на собствената й склонност към разрушителни обвързвания.

По изключително забавен начин Какво общо има тук любовта? улавя онези магични моменти, в които свободния дух и брачното съжителство се преплитат.

в ролите: Лили Джеймс (Зоуи), Шазад Латиф (Казим), Шабана Азми (Айша Хан), Ема Томпсън (Кат)

Великобритания, 2022, 108 мин.

режисьор – Шехар Капур

Премиера: 27.01.2023

Жанр:

Времетраене: 108'

Купи билет за прожекция
Изберете типа билет
Въведете вашите данни