ГОСПОДИН БЛЕЙК НА ВАШИТЕ УСЛУГИ!

ГОСПОДИН БЛЕЙК НА ВАШИТЕ УСЛУГИ!

Режисьор: Жил Льогардиние

В ролите: Джон Малкович, Фани Ардан, Емили Дьокен, Филип Бас, Кристел Хенон и др.

Език: френски, английски

По романа „Напълно побъркан!“ от Жил Льогардиние

„Господин Блейк на вашите услуги!“ е адаптация на бестселъра на Жил Льогардиние от 2012 г. Напълно побъркан! (Complètement Cramé!), от който са продадени повече от един милион екземпляра във Франция. Романът е преведен на 17 езика в 22 страни.

Жил Льогардиние, вече в ролята на режисьор, събира на екран звездния дует Фани Ардан и Джон Малкович за първи път след участието им в „Казанова вариации“ от 2015 г.

Тук Малкович изпълнява ролята на Андрю Блейк, наскоро овдовял британски бизнесмен. След смъртта на съпругата си той се отчуждава от дъщеря си и изпълнява служебните си задължения без страст в един свят, чиято ценностна система не му се нрави. Един ден решава да загърби бизнеса си и започва работа като иконом в западащо имение в Северна Франция, близо до мястото, където той и покойната му съпруга са прекарали първите дни на своя любовен роман. Пристигането на господин Блейк ще бъде повратна точка за ексцентричната собственичка на имението (пресъздадена от зашеметяващата Фани Ардан), и за нейния изтощен персонал, изгубил вкуса си към живота. Затворена между четирите стени на своята стая, госпожа Боливие държи персонала нащрек, но и самата тя се нуждае от помощ. Докато заздравява основите на собствения си живот, Блейк ще съживи атмосферата в имението, подтиквайки обитателите му да се сплотят и да възвърнат предишната му красота.

Премиера: 27.10.2023

Жанр:

Времетраене: 100'

Купи билет за прожекция
Изберете типа билет
Въведете вашите данни

Очаквайте