Филми

Филмът "7"

Оригинално заглавие:
“7”, The Film
C
Режисьори: Петър Вълчанов и Кристина Грозева, Николай Тодоров, Павел Г. Веснаков, Ралица Петрова, Димитър Кутманов, Любомир Младенов, Христо Симеонов

Сюжет: 7 режисьорски екипа. 7 кратки истории. 7 персонажа.
7 режисьорски екипа изследват какво се случва в душите на 7 персонажа в красивия и старинен град Пловдив.

„7“ събира на едно място отличени и характерни в стила си български режисьори от младото поколение в българското кино (Петър Вълчанов и Кристина Грозева („Урок”, „Слава”), Николай Тодоров („Преди да заспя”), Павел Г. Веснаков („Денят на бащата“, „Дяволското гърло“), Ралица Петрова (“Безбог”), Димитър Кутманов („Ecce homo”), Любомир Младенов („Ловен парк”, „Кораб в стая”) и Христо Симеонов („Синът”), които пренасят на екран своите истории, случващи се в града на тепетата. Красива история за порастването, история за втория шанс, разкази за намирането на себе си в другия и за намирането на пътя, по който да живееш, пътешествие в спомените от детството и история за мечтата за по-добър живот са в центъра на сюжетите на филмите.

Филмите се създадоха през 2018 г. в Пловдив, като част от творческата програма на Пловдив - Европейска столица на културата 2019.

https://www.facebook.com/events/521759641685690/
Жанр: Филм-омнибус
Година: 2019
Държава: България
Продължителност: 164 минути

ПРОГРАМА

Дата
Час
19.04.2019
18:30ч.
18:30ч.